Hopp til innholdet
Hjem » Artikler » Hvordan Lage Vegansk Pizzadeig

Hvordan Lage Vegansk Pizzadeig

  • av
Hvordan lage vegansk pizzadeig

Pizza er en av de mest populære rettene i verden, og det er en rett som kan nytes av alle! Men hva med de som følger en vegansk livsstil? Kan de også nyte pizza? Selvfølgelig! Det er enkelt å lage en vegansk pizzadeig hjemme, og det beste av alt er at det smaker like godt (hvis ikke bedre!) enn en tradisjonell pizzadeig. I denne artikkelen vil jeg dele mine beste tips og triks for å lage den beste veganske pizzadeigen.

Denne artikkelen er en del av artikkelserien «Alt om pizzadeig«

Lag den beste veganske pizzadeigen

Det første trinnet for å lage en vegansk pizzadeig er å finne det rette melet. Jeg foretrekker å bruke en blanding av hvetemel og speltmel. Hvetemel gir deigen en fin struktur, mens speltmel gir en nøtteaktig smak og en god konsistens. En blanding av disse to gir en perfekt balanse.

Det neste trinnet er å finne det rette bindemiddelet. Jeg bruker linfrømåltid, som er en god kilde til omega-3-fettsyrer og gir deigen en fin konsistens. En annen god erstatning er chiafrø eller psylliumfrøskall. Disse ingrediensene vil hjelpe deigen å holde sammen, selv uten egg.

Når det kommer til væsken, bruker jeg vanligvis vann eller en blanding av vann og havremelk. Havremelk gir deigen en fin smak og gjør den litt mer næringsrik. Hvis du ønsker en mindre kornete deig, kan du bruke en nøttemelk i stedet.

Til slutt, når du lager deigen, sørg for å la den heve skikkelig. Dette vil gjøre deigen mykere og lettere å jobbe med når du skal strekke den ut. Jeg pleier å la deigen heve i minst en time, men noen ganger lar jeg den sitte over natten for å få en enda bedre smak.

Smakfull vegansk pizza

Når det kommer til topping, er det ingen grenser for hva du kan bruke på en vegansk pizza. Du kan bruke alle slags grønnsaker, frukt og vegetabilsk kjøtt. Min favoritt er å bruke marinerte sopp, grillet paprika, løk og cherrytomater.

For å gi pizzaen ekstra smak, kan du bruke forskjellige typer krydder og urter. Basilikum, oregano og timian er klassiske valg, men jeg elsker også å bruke fersk rosmarin og salvie på min pizza.

Et annet triks for å få en smakfull pizza er å bruke en god tomatsaus. Du kan lage din egen eller bruke en ferdiglaget saus. Sørg for å smake sausen til med salt, pepper og andre krydder etter smak.

Til slutt, når du baker pizzaen, sørg for å bruke høy varme. Jo høyere varme, jo sprøere skorpen blir. Jeg pleier å bake min pizza på 230-250 grader i ca 10-12 minutter. Når pizzaen er ferdig, kan du pynte den med friske urter eller vegansk ost hvis du vil.

Som du kan se, er det enkelt å lage en smakfull vegansk pizza hjemme. Med den rette deigen og toppingene vil du kunne nyte en deilig pizza uten å bruke animalske produkter. Så hvorfor ikke prøve å lage din egen veganske pizza neste gang du er sulten etter noe godt?

Visste du forresten at det også går an å lage pizzadeig uten gjær?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *