Hopp til innholdet
Hjem » Artikler » Kebab pizza

Kebab pizza

 • av
kebab pizza


Kebabpizza er en kulinarisk fusjon som har fanget hjertene og smaksløkene til mange matelskere rundt om i verden. Denne pizzaen, som kombinerer elementer fra både italiensk og midtøstlig matkultur, er en smakfull og mettende rett som har blitt en favoritt i mange land, inkludert Norge. Kebab pizza er ikke bare en blanding av to forskjellige matkulturer, men også et symbol på kulturell integrasjon og mangfold i matverdenen.

Historie og Opprinnelse

Selv om pizzaens røtter kan spores tilbake til Italia, er kebabpizza et relativt nytt fenomen. Denne unike pizzaen har sin opprinnelse i Sverige, hvor den ble populær blant innvandrere fra Midtøsten som ønsket å kombinere smakene fra deres hjemland med den allerede populære italienske retten. Kebabpizza ble først introdusert i Sverige på 1980-tallet, og har siden spredt seg til andre deler av verden, inkludert Norge. Den raske populariteten til kebabpizza viser hvordan mat kan krysse kulturelle grenser og bli en del av det lokale kjøkkenet.

Mer om kebab kan du lese hos wikipedia.

Ingredienser og Tilberedning

Kebabpizza skiller seg fra tradisjonell pizza med sin unike kombinasjon av ingredienser. Bunnen er laget av tradisjonell pizzadeig, som er dekket med en rik tomatsaus og et lag med smeltet ost. Kebabkjøtt, som vanligvis er laget av lam eller kylling, er stjernen i denne retten. Kjøttet er krydret med en blanding av krydder som gir det en distinkt smak. Krydderblandingen kan variere, men inkluderer ofte koriander, spisskummen, paprika og hvitløk, som gir kjøttet en rik og robust smak.

Pizza ingredients

Andre ingredienser som ofte finnes på en kebab pizza inkluderer løk, paprika, og jalapenos. Noen versjoner kan også inneholde andre grønnsaker eller til og med ananas for en søt og syrlig vri. Tzatziki, en gresk yoghurtbasert saus, er også en populær topping på kebabpizza, og gir en kremet og forfriskende kontrast til det krydrede kebabkjøttet.

Tilberedningen av kebabpizza er lik den for andre pizzatyper. Bunnen rulles ut og dekkes med tomatsaus og ost, før kebabkjøtt og andre ønskede ingredienser legges på. Pizzaen stekes deretter i en forvarmet ovn til osten er smeltet og gyllen, og bunnen er sprø. Denne prosessen sikrer at alle smakene er godt blandet og at pizzaen er perfekt stekt.

Servering og Presentasjon

Når pizzaen er ferdig stekt, blir den ofte toppet med frisk salat, tomat, løk, og en generøs mengde kebabsaus. Dette gir en herlig kontrast mellom den varme, sprø pizzaen og de kjølige, friske grønnsakene. Kebab pizza serveres ofte i porsjonsstørrelser, men kan også deles mellom flere personer for en sosial spiseopplevelse. Den serveres ofte med en side av pommes frites eller en frisk salat for å komplettere måltidet, og noen ganger med en kald øl eller brus for å balansere de rike, krydrede smakene.

Hot steaming pizza with vegetables, closeup, topview

Variasjoner og Tilpasninger

Som med mange retter, er det mange måter å tilpasse kebabpizza på. Noen foretrekker å legge til ekstra krydder for mer varme, mens andre kan velge å inkludere flere grønnsaker for en mer balansert smak. Det er også mulig å bytte ut kebabkjøttet med en vegetarisk eller vegansk alternativ for de som følger disse diettene. For eksempel kan man bruke tofu eller seitan som er krydret på samme måte som kebabkjøtt for å lage en vegetarisk eller vegansk versjon av kebabpizza.

I tillegg til disse tilpasningene, er det også mange regionale variasjoner av kebabpizza. For eksempel, i noen deler av Norge, er det vanlig å se kebabpizza toppet med pommes frites. Dette gir en ekstra tekstur og en unik vri på den tradisjonelle kebabpizzaen. I andre regioner kan du finne kebabpizza toppet med forskjellige typer ost, som feta eller mozzarella, for en ekstra kremet touch.

Klar for kebab pizza?

Kebab pizza er en kulinarisk hybrid som har vunnet hjertene til matelskere over hele verden. Med sin unike blanding av italienske og midtøstlige smaker, er det en rett som er både smakfull og mettende. Enten du foretrekker den klassiske versjonen eller en med din egen personlige vri, er det ingen tvil om at kebab pizza er en rett som er her for å bli. Kebabpizza er mer enn bare en pizza – det er en kulinarisk reise som kombinerer det beste fra to forskjellige matkulturer.

Lag din egen kebab pizza

Ingredienser:

 • 1 pizzadeig (du kan kjøpe ferdiglaget eller lage din egen)
 • 200g kebabkjøtt (lam eller kylling)
 • 1 stor løk
 • 1 rød paprika
 • 1 jalapeno (valgfritt)
 • 200g revet mozzarella
 • 150ml tomatsaus (kan kjøpes eller lages hjemme)
 • Kebabsaus (kan kjøpes i butikken)
 • Salt og pepper
 • Olivenolje
 • Frisk salat, tomat og løk for topping

Trinn 1: Forbered ingrediensene

 • Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
 • Skjær løk, paprika og jalapeno i tynne skiver.
 • Hvis du bruker ferskt kebabkjøtt, stek det i en panne med litt olje til det er godt brunet.

Trinn 2: Forbered pizzabunnen

 • Rull ut pizzadeigen på en melet overflate til den er omtrent 1/2 cm tykk.
 • Plasser deigen på en bakepapirkledd stekeplate.
 • Pensle deigen lett med olivenolje.

Trinn 3: Legg på saus og fyll

 • Fordel tomatsausen jevnt over pizzabunnen, og la det være en liten kant rundt kantene for skorpen.
 • Dryss over halvparten av den revne mozzarellaosten.
 • Fordel kebabkjøttet, løk, paprika og jalapeno jevnt over osten.
 • Topp med resten av mozzarellaosten.
 • Krydre med litt salt og pepper.

Trinn 4: Stek kebab pizzaen

 • Stek pizzaen i den forvarmede ovnen i omtrent 15-20 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen, og bunnen er sprø.

Trinn 5: Legg til topping og server

 • Når pizzaen er ferdig stekt, ta den ut av ovnen og la den avkjøle seg litt.
 • Topp pizzaen med frisk salat, skiver av tomat og løk, og drizzle over kebabsausen.
 • Skjær pizzaen i porsjonsstørrelser og server umiddelbart.

Og voilà! Du har nå laget en deilig kebabpizza. Husk at du kan tilpasse denne oppskriften etter dine egne smakpreferanser, så ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige ingredienser og smaker. God matlaging!

10 kjappe spørsmål og svar om kebab pizza

Satisfied teenager enjoying eating delicious pizza at home.

1. Hva er en kebabpizza?
En kebabpizza er en pizza som er toppet med kebabkjøtt, grønnsaker og saus.

2. Hva er inkludert i en kebabpizza?
En kebabpizza inneholder vanligvis kebabkjøtt, grønnsaker som løk og paprika, ost og saus.

3. Er kebabpizza vanlig i Norge?
Ja, kebabpizza er en populær rett i Norge og kan finnes på mange pizzarestauranter over hele landet.

4. Er kebabpizza vanlig i andre land?
Kebabpizza er mest vanlig i Skandinavia, spesielt i Norge og Sverige.

5. Hvilken type kjøtt brukes i en kebabpizza?
Vanligvis brukes lam eller kylling til å lage kebabkjøttet som brukes som topping på pizzaen.

6. Hvilke grønnsaker kan du finne på en kebabpizza?
Vanlige grønnsaker som finnes på en kebabpizza inkluderer løk, paprika og tomater.

7. Hva er forskjellen mellom en vanlig pizza og en kebabpizza?
Den største forskjellen er bruken av kebabkjøtt som topping på pizzaen, sammen med tillegg av grønnsaker og saus.

8. Hvilken type saus brukes på en kebabpizza?
En populær saus som brukes på kebabpizza er hvitløksaus, men tomatsaus eller chilisaus kan også brukes.

9. Hvor mange kalorier har en kebabpizza?
Antallet kalorier i en kebabpizza kan variere avhengig av størrelsen og ingrediensene som brukes, men det ligger vanligvis på mellom 800-1200 kalorier per pizza.

10. Er kebabpizza en sunn rett?
Kebabpizza regnes ikke som en sunn rett på grunn av sitt høye kalori- og fettinnhold. Den bør nytes i moderate mengder som en del av et balansert kosthold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *